De dag van vertrek naar Hollandia

Vandaag is de dag dat we rond een uur of 5 vanmiddag weer op pad gaan naar huis. Jawel, je leest het goed, we gaan een keer 's nachts rijden. Dat is ons aanbevolen en kan een hoop file schelen . . . laten we dat maar een keer proberen dan he :-)) Vanmorgen was ik al rond half 8 wakker en rond een uurtje of 8 ben ik maar effe gaan douchen. Toen ik terug kwam lagen de drie meiden lekker in 1 bed nog even bij elkaar.

Omdat we vandaag ook naar de receptie moesten om uit-te-checken had ik zoiets van, laten we dat dan maar gelijk even doen. Melissa liep even met me mee en dit was gelijk een mooi moment om wat laatste foto's van een compleet leeg zwembad te nemen.

Image

Image

Gisteren hadden we al toeristenbelasting betaald, en met dat bewijs kon ik bij de receptie de ID-card van Ria weer ophalen, dan kon ze gelukkig ook mee naar huis :-)) Eenmaal terug bij de tent was Ria al een beetje bezig met wat in te pakken en wat schoon te maken. Het weer was eigenlijk nog best lekker terwijl ze voor vandaag minder hadden voorspeld. Om 12.00 uur kwam onze Kroatische Ivana (van VacanceSelect) nog even langs om onze tent te keuren, goed schoongemaakt etc, zodat we onze borg van 50,00 euro weer terug kregen. Gelukkig was dat het geval en kregen we het bedrag weer in handen :-)) Rond 16.00 uur hadden we alles in de auto gepropt en was de tent ook weer schoon en waren we er eigenlijk klaar voor.

Image 

Image

Om 16.30 uur hebben we de motoren gestart en zijn de meiden voor de laatste keer een heerlijk ijsje gaan halen. Nu kon de reis van ongeveer 1540 km terug naar huis (in de nacht) gaan beginnen.

Image 

In eerste instantie waren we er niet zo voor, om 's nachts te gaan rijden, maar onze mede-campinggasten hebben het ons zo mooi verteld dat we besloten hebben om het  toch maar een keer te proberen. Mocht het niet bevallen dan zou het gelijk de laatste keer zijn geweest !!

Image

Om 16.45 uur zijn we uiteindelijk, helemaal op schema, vertrokken. Naar de Sloveense grens loopt maar 1 ' snelweg'  , dat is dus gewoon een provinciale weg en daar hebben we ook een aantal zondagsrijders voor ons gehad, dan schiet het echt niet op. Gelukkig was het maar zo'n 100 km tot de grens dus na 5 kwartier kwamen we bij de grens aan . . . helemaal geen drukte, het liep gewoon heel lekker. De grenscontrole op zich leek wel heel spannend, met een boze uitstraling werden al onze paspoorten en ID-card goed gecontroleerd en mochten we doorrijden. Sommige mensen nemen hun job wel heel erg serieus zeg !

Image

Na Slovenie te zijn ingereden waren we binnen een half uurtje aan de Italiaanse grens, dat liep helemaal lekker, geen toestanden niets, en dat ging dus ook lekker vlot. Daar houdt de snelweg even op en kom je in Trieste uit waar je een stuk binnendoor moet. Daar was het wel even spits, en met 15 minuten vertraging, italiaanse invoeg capriolen (anders kom je er niet tussen)  zijn we daar ook toch nog lekker doorheen gereden en kwamen we op de snelweg richting Venetie (A4).  Verderop gingen we de A23 richting Udine / Villach op en liep het nog steeds op rolletjes. Het was dus tijd geworden voor een lekkere RED BULL, hiermee zou het rijden door de nacht iets makkelijk moeten gaan, dat blikkie was zo op :-))

Zo'n 20 km voor de Katschberg Tunnel (Die ligt een stuk voor de welbekende Tauerntunnel) hingen er opeens grote borden boven de weg met de mededeling : " 12 KM File voor de tunnel" !!!  Weet je hoeveel dat is ??? Dat zou ons 3 uur gaan kosten, heerlijk midden in de nacht terwijl dat de enige weg  richting Duitsland . . . grrrrrrr  .  .  .  .  De laatste afrit voordat de file begon konden we er nog net af bij een Wegrestaurant, dat heb ik dus gedaan en met halsbrekende toeren had ik gelukkig ook nog een parkeerplaatsje kunnen veroveren. Je kunt je voorstellen dat het daar een gekkenhuis was op die parkeerplaats. . . . de rest zal ik bij Zaterdag gaan vertellen . . tot zo dan he :-))

?