Naar Pula & het zuidelijkste puntje van Istrie :

Vanmorgen zijn we wakker geworden met in de verte het geluid van onweer. Om 08.00 uur waren wij zelf aan de beurt met een bijzonder donkere lucht en een flinke regenbui met lekkere dikke vette druppels :-). Tussen de buien hebben we wat broodjes gehaald en kregen toen de gedachte om met dit iets mindere weer het meest zuidelijke puntje van Istrie maar eens te gaan bezoeken gevolgd door een bezoek aan Pula met in het bijzonder het Amfi-Theater.


Om 11.00 uur vertrokken we richting het zuiden. Later bleek dat we niet de enigen waren die het idee hadden om er maar eens op uit te trekken met de auto. Pula was totaal verstopt en het kostte ons zo'n 35 minuten om alleen al door Pula te rijden. Daar eenmaal doorheen werd het wel weer mooi onderweg. Het meest zuidelijke punt hebben we niet gehaald omdat de weg . . . tja, die hield weer eens spontaan op :-))

Op de weg terug naar Pula zijn we nog een paar keer gestopt onder andere om over een klein stenen bruggetje (ter breedte van anderhalve persoon) naar een aan de overkant gelegen eilandje te wandelen.

 Image

Image

Nadat we weer helemaal droog terug warengekomen zijn we naar Pula gereden op zoek naar het Theater. Stapvoets in 1 lange rij van automobieletjes zijn we 'erlangs' gereden, geen parkeerplaats meer te vinden. Deze zou dus ook op de lijst komen van "een ander keertje maar weer terug".

Image

En toen . . . jawel . . . boodschappen gedaan bij de Kroatische LIDL, lachuh he !! gelukkig waren we net weer op tijd terug op de camping om in het zwembad het Aquajoggen mee te kunnen maken.

 Image

Helaas kon ik zelf niet meedoen, er moet toch iemand foto's maken he (hihihaha). na het eten zijn we nog even aan de wandel gegaan om de camping verder te verkennen en de meiden zijn toen naar het camping-theater gegaan. Daarna was het voor de meiden tijd om het mandje in te duiken en wij hebben nog even wat voor onszelf gedaan . . . tot morgen . . .