2012 rhodos


Vandaag is het zover, eindeljk op vakantie, haha, daar hebben we zo naartoe geleefd, en waar we eerst eigenlijk zo van baalden ( dat we ipv 's morgens vroeg pas 's middags gingen vliegen) was nu opeens toch wel weer heel relaxed :-)) 

Gewoon lekker uitslapen dus :-) Maar ook de laatste dingen verzamelen, checklist afstrepen, en ervoor zorgen dat de koffers niet over de 20KG zouden gaan. En met name d?t is niet alleen voor de meiden, maar ook voor Robski, een mooie uitdaging ;-)) We hadden zelfs tijd voor een kleine lunch thuis, om 12.30 uur waren we er allemaal klaar voor, de koffers gingen in de auto (jawel alle 4 gewoon in onze Toledo ;-) en toen waren we er helemaal klaar voor. Ee??ggttt waar , zelfs alle meiden waren er klaar voor.

rhodos_01

Stoelen in het vliegtuig regelen was dit jaar wederom geen probleem, het was zelfs een makkie voor mij dit jaar, ik hoefde daar zelf helemaal niets aan te doen :-)) Hoe dan ?? Haha .. nou .. Hoe luxe kan je  het hebben, 2 dagen van tevoren werd ik gewoon thuis opgebeld door mijn allerbeste collega Yvonne (slijm slijm haha), en zij heeft voor ons weer mooie stoelen geregeld, Rij 1  en rij 2 .. lekker vooraan dus .. Tnxx Yvon!

OM 13.00 uur wilden we vertrekken en toen kregen we ons eerste Stress momentje .. de auto startte niet in 1 keer .. Whooeehaaa . .dat zal je net zien he .. pff .. maar goed, de 2e keer liep ie weer als een zonnetje en zijn we naar Schiphol gereden, onderweg zagen we nog een paar fans van ons zwaaien en ze wensten ons een fijne vakantie, mijn vader en moeder stonden op de fiets bij het (oude) postkantoor ons op te wachten. Een kwartierlater kwamen we aan op Schiphol Airport, daar ff snel de koffers eruit gegooid en samen met Celine de auto weg gaan zetten in de parkeergarage onder Triport, ook dat was op loopafstand dus al met al hadden we helemaal niets te klagen .. haha .. rhodos_02

Toen we eenmaal allemaal weer terug waren zijn we naar de Ticketbalie gelopen en daar heeft Yvonne (wat een toeval dat ze aan het werk was ;-)  onze boardingpassen uitgeprint .. en dat alles zonder wachtrijen .. heerlijk gewoon om een keer niet in de rij te hoeven gaan staan!! Nadat Melissa & Celine nog even waren gaan sjoppen hebben we de koffers maar gedropped (Ennhuuhh .. GEEN overgewicht dit jaar, goed he !!) Zelfs bij de koffers droppen hadden we niemand voor ons, ook geen rijen dus. Maar weet je .. zijn we nu dus een keer extra vroeg van huis gegaan omdat de meiden dan nog ff konden sjoppen .. en dan .. krijg je gewoon te horen dat we nu al vertraging hadden .. ipv 16.35 zouden we pas om 17.10 uur vertrekken. Nou ja seg !! Nu hadden ze dus helemaaaaal veel tijd om te sjoppen, en dat sjoppen was eigenlijk binnen een half uurtje gedaan .. dus hadden we alle tijd om heel relaxed naar de Gate te wandelen. rhodos_03

Alleen bij de douane hebben we heel even moeten wachten voordat we aan de beurt waren, maar dan heb ik het over 10 minuten ofzo. Ik had dit jaar wel weer een pi???pp verwacht bij de douane maar ik mocht zomaar in 1x doorlopen, alleen moesten ze uiteraard wel weer mijn rugzak doorzoeken .. maar .. alles OK haha.  En Ria, neeeee .. die wilden ze echt wel ff fouilleren .. die bleef maar piepen .. haha .. maar even later mocht zijn gelukkig ook gewoon mee richting de Gate !

"Richting de gate" zei ik he ?? .. en dat was niet voor niets ,, de eerste winkels die we tegenkwamen moesten de dames toch maar ff bezoeken, daarna nog een paar boekjes gekocht en toen zachtjes aan naar Gate C14 gelopen .. C16 ?? NEEEE Ria, C14 .. haha .. dat is ff een binnenpretje, maar de insiders snappen dat wel .. whaahaaa ;-)))

Ennuhh .. hou je vast voor Stressmoment 2 !! Wat bedoel ik .. nou weet je .. als je mag boarden dan heb je Boardingpassen nodig weet je wel .. okee .. uhh .. waar waren die nou ook alweer .. "Jij had die net toch? Jij hebt er toch foto;s van gemaakt ??" .. uhhh .. " dat klopt, maar toen heb ik ze weer terug gegeven aan jou toch !".. uhh .. owww .. en die 2 andere meiden maar lachen om ons .. haha .. ( en terecht toch :-) .. Maar gelukkig .. even later kwamen ze uit de Tas van Ria .. konden we toch nog mee naar Rhodos .. pff .. toch krijg je het dan wel effe Spaans benauwd hoor .. hahaha !!

Toen we eindelijk aan boord mochten bleek 1 van de Stewards een bekende collega te zijn, even snel handjes geschud met Hans en wat lekkers(oude Traditie)  voor de totale Crew gegeven. daarna was het niet ver zoeken naar rij 1 en 2 .. haha .. en toen zaten we .. whiehaaahaaa :-)) Snel nog even nagvraagd wie onze Captain was en dat bleek Ramon te zijn, iemand die ik zeg maar van gezicht ken maar meer niet, dat kon wel eens een hele mooie deur voor me openen .. welke deur ?? .. haha .. nou, wat dacht je van de Cockpit deur ?? rhodos_04

En even later verscheen de Captain (Ramon) even in beeld, hij heette ons welkom en vertelde dat we eigenlijk nog meer vertraging zouden hebben (18.05 uur) omdat dat door de luchtverkeersleiding was opgelegd, maar gelukkig bleef dat beperkt, om 17.45 vertrokken we via de Kaagbaan (met uitzicht over de ringvaart, Rijsenhout en Aalsmeer)  riching Rhodos .. eindelijk !!

Toen we eenmaal "in de lucht" waren kwam Ramon even de cockpit uit om zijn benen te strekken, dat was voor mij d? kans om even kennis te maken en te vragen of ik misschien bij de landing in de cockpit zou mogen zitten. Hij kende mij ook wel van gezicht en we gingen ff aan de babbel. Even later vroeg ik hem dus of dat mogelijk was .. hij had daar geen probleem mee maar vroeg wel of dat geen jaloerse blikken bij mijn meiden zou veroorzaken. Daarop antwoordde ik natuurlijk dat Melissa het ook wel heel leuk zou vinden .. hij keek eens naar Melissa en zei toen .. hou het nog even stil, maar ik kijk of ik wat kan regelen .. en zo'n 20 minuten v??r de landing kreeg ik te horen dat we allebei welkom waren .. 5 minuten later zaten we dus met z'n vieren in een relatief klein kantoortje oftewel de Cockpit van een Boeing 737 800 .. YEEEAAAHHHHH !! 

Tijdens het dalen en de landing zelf werd er veel door Ramon uitgelegd .. tis echt ongelovelijk hoeveel er in de, met name laatste 4 minuten, allemaal gebeurt tussen de Captain en Co-pilot en de verkeersleiding .. dan zit je echt met je mond openen te kijken en zegt dan maar ff niks :-))  Owww jaaa .. ik vroeg nog of ik foto;s mocht maken, en dan zonder  flits (want het was natuurlijk pikkie-donker) ?? Uhh, ja dat mocht wel .. en .. uhhh .. de eerste foto die ik maakte met het toestel van Celine .. was .. jawel .. MET flits .. owww, wat voelde ik me toen een eikel!! Bleek dat dit toestel de instelling niet onthoud als ie uit is geweest  09-07_04en weer aan wordt gezet .. dus flits stond vrolijk weer aan .. lekker slim weer van me dus .. haha .. Afgezien daarvan was het weer een fantastische ervaring voor zowel Melissa als voor mij .. met dank aan Hans, Ramon en de rest van de Crew !!! Na de landing om 22.00 uur Lokale tijd) gingen we als laatste van boord, de Crew nog even bedankt en toen via het platform de bus in voor toch wel zo'n 300 mtr rijden naar de aankomst hal :-)

Okee, we waren ds geland, dan denk je .. dan hebben we het ergste wel gehad he ,, nouuuu .. was dat maar zo .. haha .. Wij dus naar de band voor de koffers (met in ons achterhoofd dat we vorig jaar 2 van de 4 koffers misten, weet je nog wel) .. maar goed, wij dus wachten en 1 voor 1 kwamen de koffers eraan .. 3 hadden we er al binnen .. nu de laatste van Celine nog .. die liet even op zich wachten maar toen opeens ... Koffer :Check .. Roze :Check .. Transavia-Label :Check .. Celine d'r koffer  :Check .. dat was de koffer van Celine .. dus snel ff een foto gemaakt .. jawel .. ??k deze vakantie zullen we weer gek worden van Robski Paparazzi met zijn fototoestel .. gnagnagna .. Maar goed, Celine pakte haar eigen koffer van de band . en .. en .. huh .. wat is dat nou weer .. Echt waar .. gewoon een heel gat in haar koffer .. NEEEEEEEEE .. heb ik weer ..

Dus ik een dame van de luchthaven opgezocht en laten zien wat er aan de hand was .. zij adviseerde me om toch maar aangifte te doen .. Tuuurlijk .. daar ging Robski weer .. eerst naar SUnweb om het even door te geven, zodat de bus niet zonder mij zou vertrekken , en toen naar de afhandelaar .. en dat kostte me weer een kwartiertje, en de bus (bijna helemaal vol)  moest dus ook op mij wachten .. 05-07_10 maar goed .. dat hadden we ook weer achter de rug .. een kwartier later ging ik als laatste de bus in .. en .. als eerste er weer uit .. laadiedaa ..misschien volgende vakantie maar gewoon zonder koffers ofzo .. zou dat een idee zijn ?? haha .. toen intjekken en we kregen een super mooi appartement toegewezen .. mooie ruime kamer, super groot balkon, egt lekker breed ook .. dus al met al zijn dit voortekenen voor een heerlijke vakantie .. en daar geloof ik dan wel weer in .. haha .. NAdat we de koffers neer hadden gezet zijn we eerst nog een drankje gaan doen in de bar ..

Opeens kwamen er een paar meiden naar Melissa & Celine om te vragen of ze mee gingen zwemmen, huh .. nu nog .. nou, dat hoefden ze geen 2x te vragen !! haha .. jawel .. dat wilden ze dus wel .. plonssss :-)) Wij zelf hebben nog een biertje gedaan tot 01.30 uur en zijn toen ook maar ons bedje in gedoken ..

Het was weer een dag die we niet snel zullen vergeten .. Sweet dreamzzz .. zzz .. zzz ...