2017 mykonos juni


Was het niet weer eens tijd voor een lekkere vakantie naar een mooi Grieks eiland? Juist ja, dus toen Transavia met een mooie aanbieding kwam naar Mykonos hebben we gelijk onze slag geslagen.

Mykonos staat ook wel bekend als het IBIZA van Griekenland, maar dan wel in het hoogseizoen uiteraard :-) Over de aanbieding hoefden we niet lang na te denken, even later hadden we dus 2 retourrtickets gekocht, we zouden 8 Mei vertrekken en 16 Mei weer terugvliegen, wat voelde dat weer goed! Dit keer dus geen IPB?? Nee dat klopt, Mykonos is een bestemming waar in Mei maar 1x per week op wordt gevlogen, gokken op een lege stoel is dus wel heel erg risicovol, helemaal met de volle kisten van tegenwoordig. De voorpret kon dus gaan beginnen.

Terwijl we plannen aan het maken waren kregen we opeens het idee om ook een andere eiland te bezoeken, ach ja doe eens gek he!! We keken op de kaart en hadden zoiets van .. zuellen we ??  Ach ja, we dachten er even een paar dagen over na en besloten toen om ook naar Paros te gaan, een eiland op 45 minuten varen (Highspeed) vanaf Mykonos. Zei ik nou echt varen ?? Uhh yeapp, dat zei ik ja .. en dat met Ria, die niet tegen een boot kan?? Uhhh nou dat dus, we gingen de gok gewoon nemen hahaahaa. Een Highspeed boot heeft ruime stoelen en je zit er goed, dus de planning was om een pilletje mee te nemen en dan maar van het goed uitgaan :-) Weer een dag later was ook de Ferry van Mykonos naar Paros geboekt, we zouden daar 2 dagen blijven om dan weer terg naar Mykonos te varen.

We gingen op zoek naar een appartement op Paros en wilden vlakbij de haven zitten, de locatie zag er leuk uit en het was makkelijk om valkbij de haven te zitten. Na een paar dagen zoeken werd het Hotel Irene op Paros waar we 2 nachten zouden blijven. Het mailcontact was heel leuk, en uiteindelijik zouden we zelfs opgehaald worden van de boot en zouden we naar het Hotel worden gebracht, en na 2 dagen zouden we ook weer terug worden gebracht naar de haven, wat een service he, en dat na een paar gezellige mailtjes .. dat had Robski weer goed geregeld.

Op Mykonos viel het niet mee om wat leuks te vinden, we waren best wel veeleisend, we keken op Booking.com, maar ook bij AirBNB want daar zag je ook wel leuke dingen voorbij komen. Uiteindelijk werd het La Veranda of Mykonos Traditional Guesthouse! De prjs was uhhh, best hoog, maar omdat dit een speciale vakantie werd, was het het allemaal waard. Wat een mooie locatie was dit en wat een mooi uitzicht had je vanaf boven op de haven van Mykonos. De oude binnestad was gewoon op loopafstand en ook de wereldberoemde Windmolentjes waren te bewandelen. Taxi's waren heel schaars en ook nog eens duur. Een ritje van de Luchthaven naar de Haven (want daar moesten we de eerste dag direct naartoe) zou wel eens op 40,00 euro kunnen komen .. en dat was dan wel een rit van een goeie 6 km (!) .. oepsss. 

Ook met deze eigenaar heb ik lekker heen en weer zitten mailen. En uiteindelijk had ik een deal dat zij iemand zou regelen voor me die me voor 15,00 euro naar de Haven wilde brengen. En als we dan 2 dagen later teug kwamen van Paros inde haven, dan zouden we ook gewoon weer opgehaald worden. Zelfs aan het einde van de vakantie zouden we weer naar het Vliegveld worden gebracht ..  kijk, en dat heet nou echte Griekse gastvrijheid met een geschiedenis van ruim 3000 jaar .. I love it !!!!