Naar het oude Rovinj :

Nadat we gisteravond lekker in Rovinj hebben gegeten vond Ria (en wij ook) het wel weer leuk om ook met daglicht Rovinj te gaan bewonderen. Om 09.45 uur zaten we in de auto richting Rovinj. In Fazana naar een echte kleine supermarkt geweest om broodjes te halen. Als daar 4 personen binnen stonden was de winkel vol, lachuh he !

Om 10.30 uur waren we aangekomen en was het echt hoog tijd om te tanken. Ik wist waar ik kon tanken maar daar eenmaal aangekomen was er een tankwagen aan het lossen waardoor het hele tankstation werd afgesloten (Heel normaal hier). Tja, daar sta je dan met een echt lege tank (ook niet echt slim natuurlijk). Wat doe je dan . . . dan vraag je TomTom de weg . . . binnen 3 minuten waren we bij het volgende tankstation en hebben we de tank weer lekker vol gegooid (eur 1,08 / liter).

Image

In rovinj kom je van boven aanrijden zodat je een mooi overzicht van het dorpje krijgt. Gelukkig hadden we al snel een parkeerplaats en liepen we de eerste winkeltjes binnen, de temperatuur was op dit tijdstip al opgelopen tot . . . 29 graden, puffen dus, maar wel de moeite waard. Eenmaal aan de andere kant van het dorpje te zijn aagekomen, waar we gisteravond hadden gegeten, gingen we voor de meiden op zoek naar de Henna Tattoo shopjes.

Image

Komen we daar aan en wat denk je . . . staan de buren daar ook (Toeval !?!) Ja, en toen moest er eentje (per kind) worden uigezocht, pffff, ga daar maar even voor zitten in de volle zon die inmiddels 32 graden was geworden. Uiteindelijk was Elise als eerste aan de beurt voor een tatto op haar onderrug. Toen die klaar was ging ze even zitten en zei ze dat het niet goed ging met haar. Dat was een goeie inschatting van haar, 20 seconden later lag ze op straat en was ze flauwgevallen. Gelukkig was ze snel weer wakker en heeft Ria koud water gehaald en een beetje in haar nek en over haar polsen gegooid.

Image

Celine had inmiddels bij een ander shopje dezelfde tattoo gezien voor 10 Kuna goedkoper. Ik vond dat het nog goedkoper kon dus na een beetje onderhandelen(over het mooie weer) kregen we er nog 10 Kuna vanaf en kwam de tattoo op 60 Kuna (eur 8,30). het resultaat was wel mooi, Ook Melissa vond een mooie (70 Kuna) en al met al konden we weer verder lopen door het haventje waar we ook leuke foto's hebben gemaakt.

Image

Verder helemaal langs de buitenrand van het dorpje, langs de kust gelopen en dat is echt supermooi om te zien. Van bovenaf zie je dan alle baaitjes, echt mooi blauw helder water. Hierna kom je weer in het dorpje zelf met zeer steile en heeeele smalle straatjes van grote gladde keien. Her en der kon je weer door zo'n straatje naar beneden lopen zodat je weer boven de zee stond, ook heel mooi. Uiteindelijk eerst 4 flessen ijskoud water gekocht om het vochtpercentage wat op peil te houden. Bij bij de auto aangekomen (anderhalf uur na het zetten van de Tattoo) was het tijd om de tattoo(bovenlaag) eraf te wassen, en hoe doe je dat ?? Gewoon midden op straat met een beetje creatief zijn :-))

Image

Hierna wilden we eigenlijk, omdat we toch in de buurt waren, naar Porec doorrijden, we konden toch pas om 15.00 uur de camping weer op. Onderweg kwamen we langs het Lim Fjord waar ik via een lekkere gammele uitkijktoren, na het betalen van het gammele bedrag van 5 KUNA, weer een aantal foto's heb gemaakt.

Image

Image

Op weg naar Porec toe wijzigde de plannen en zijn we eerst naar Fazana gereden voor een lekker ..... (raad maar) en al likkend zijn we naar de camping gereden om af te koelen in het zwembad na zo'n super hete ochtend.

Na het eten had Celine het voor elkaar gekregen dat Elise kleine vlechtjes zou maken in het haar van Celine. Dit was iets dat ze eigenlijk al voor de vakantie wilde hebben maar dat niet was gelukt, dit was dus wel heel erg hip, vet, cool, chill, lauw en nog meer van die jeugdige uitspraken :-))

Image

's Avonds wilden we met z'n 4-tjes uit eten in Fazana. Helemaal daar naartoe gewandeld in de zwoele avond temperatuur en konden we geen gezellig plekkie vinden, dus . . . terug naar de camping en het restaurant aan zee binnen gestapt. Dat was heel gezellig met live muziek en het eten was ook nog eens heel erg lekker en niet te duur. 2 Mixed grill en 2 Pizza's en voor iedereen 2 drankjes leverde een prijsje op van 360 Kuna (euro 50,00), niet gek toch :-)) Nadat de buikjes vol waren gegeten zijn we weer naar de tent gegaan en hebben we nog een lekker tijdje buiten gezeten totdat het een begon te flitsen.

 Image

De meiden hebben tot 23.15 uur zitten kaarten en die hebben we toen ook maar richting bed gestuurd. Even later barstte het onweer echt goed los . . . tijd om lekker te gaan slapen . . . welterusten !!