2013 santorini


Heerlijk, we hebben weer geboekt !!  Dit jaar gaan we heerlijk de Griekse zon opzoeken in SANTORINI!! Eindelijk, dit stond al heel lang op ons verlanglijstje en nu is het dan eindelijk zo ver :-)) 

Het zijn dus weer heerlijke vooruitzichten voor ons. Om een kleine indruk te krijgen kan je op deze link klikken. Om nou te denken dat het allemaal rozegeur en maneschijn was .. nou .. dat was ff anders de afgelopen weken. Hoezo ?? Nou je weet dat Melissa dus aan haar Studie bij het ROC van Amsterdam wilde beginnen, door allerlei uiteenlopende redenen ging er steeds iets mis, totdat bij ons de stoppen doorsloegen. We hebben een toen fikse mail gestuurd naar diverse afdelingen van het ROCvA en welgeteld 3 dagen later was alles rond en kan ze in Augustus aan haar opleiding gaan beginnen ! Yeaahhh .. helemaal Happy !!

Okee, maar dat is toch goed nieuws zou je zeggen ?? Tsjaaa, dat is ook wel zo, alleen kreeg ze te horen dat haar opleiding 27 Augustus van start zou gaan :-S  En wij komen pas terug op 02 September .. probleem dus :-( Gelukkig heb ik hele fijne collega's bij de Transavia-Ticketbalie die weer connecties hebben met Sunweb(intern). Op die manier heb ik het geluk gehad dat we hebben kunnen regelen dat Melissa 26 Augustus alleen terugvliegt. Heel erg jammer van haar 2e week, maar al met al vonden wij het een geweldige oplossing, uiteraard met heel veeel dank aan Eric en Yvon!! 

We konden nu dus verder plannen gaan maken, wat willen we allemaal doen, wat willen we allemaal zien, waar gaan we heerlijke Ouzo proeven / drinken / kopen :P  , op welke dagen willen we een auto gaan huren en meer van dat soort zaken. Ria is al weer heel druk geweest om allerlei zaken te verzamelen om geprint te worden, altijd makkelijk als je er eenmaal bent om nogeens wat terug te lezen :-))

En toen was het opeens 13 Augustus .. en dan lees je het volgende in de krant:

13 augustus 2013 18:08 : Vakantiebestemming Santorini zonder stroom
Het Griekse eilandje Santorini zit sinds dinsdag zonder stroom. Door een brand is alle elektriciteit uitgevallen. De grootste energiemaatschappij van Griekenland Public Power stuurt generatoren om het eiland tijdelijk van stroom te kunnen voorzien. De energiemaatschappij werkt samen met de ministers van Defensie en Energie om de stroomvoorziening snel te kunnen herstellen. De stroomuitval komt op het hoogtepunt van het toeristenseizoen. Volgens het Griekse persbureau Athens News Agency komen er meer mensen dan vorig jaar naar Santorini. In 2012 kwamen er 1,7 miljoen toeristen naar het eiland. Door de stroomuitval is er op veel plekken ook geen stromend water. Woensdag zouden de problemen weer opgelost moeten zijn.

Gelukkig hebben we nog 6 dagen tot de 19e (wanneer wij vertrekken)

 

16 Augustus (3 dagen voor vertrek)
Yeeaahh , het is me uiteindelijk toch weer gelukt om een LOKALE autoverhuurder te vinden, al die grote auto verhuurders die verdienen niets meer aan mij, altijd is er wel iets of komen er kosten bij (lees de kleine lettertjes . .boehoeee) .. Met wat hulp van Santorini (op Facebook) heb ik deze gevonden.  onze auto wordt de 19e netjes afgeleverd bij ons appartement en daar ook weer opgehaald, dat noem inou nog eens service .. en luxe natuurlijk haha ..  Het weer begint in Nederland weer een beetje minder mooi te worden dus wat dat betreft hebben we geluk dat we over minder dan 36 uur onder de heerlijke Griekse zon liggen te bakken :-)

17 Augustus :
Vandaag kreeg Ria onderstaand mailtje van Sunweb, uiteraard over de stroom-problemen op Santorini :
U heeft bij ons een vakantie geboekt naar Santorini, graag informeren wij u over het volgende;

Zoals u wellicht in de media heeft vernomen, heeft er onlangs een brand gewoed in een elektriciteitscentrale op Santorini, waardoor het eiland tijdelijk zonder stroom heeft gezeten. De stroomvoorziening komt nu weer in fases op gang en de Griekse autoriteiten doen er alles aan dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Uiteraard is dit voor iedereen een overmacht situatie.Wij raden u aan om contant geld, batterijen en eventueel wat kaarsen mee te nemen voor het geval de stroom er gedurende delen van de dag niet is.

Dus wat doe je dan .. hahaha .. Kaarsen kopen dan maar ?? Wat zal dat een romantische vakantie gaan worden dan .. en waar kanje dat beter hebben dan op Santorini toch ?!?  hahaa Maar nee hoor, valt allemaal best mee, ik heb ons Hotel even gemaild voor de stand van zaken en dit is de reply die ik kreeg uit Santorini :

Dear Mr Ambachtsheer,

It is a fact that the last 5 days Santorini is suffering from continue black outs. At the moment the problem is reduced and electricity supplies are restored in most part. But no one can be sure that the same problem will not happen the next days. But be sure that in any case your time in Santorini will be great.
Best Regards

Ik zie dus geen problemen, misschien dat de stroom een paar keer uitvalt, ach ja als dat alles is, als het maar niet is als ik net sta te douchen natuurlijk ;-))  Het is vandaag Zaterdag en wat denk je .. we hebben allemaal onze koffer al ingepakt .. en nu ?? Gewoon nog een volle dag wachten totdat we eindelijk vertrekken, dat is de voorgaande jaren wel eens anders geweest .. WIJ ZIJN ER DUS KLAAR VOOR !!!

18 Augustus :
Weet je .. nog maar 1 nachtje slapen en dan is het dan eindelijk zover!! Maaruhhh 1 nachtje zeg je ?!? we moeten er om 02.00 uur alweer uit, dus een lange nacht zal het niet worden haha.. Lekker belangrijk toch, morgen om deze tijd liggen we lekker aan het zwembad met een lekker sappie in ons hand .. ons hoor je dus niet klagen :-)) Vanmorgen vroeg eerst nog even naar onze eigen Ticketbalie gebeld om stoelen te regelen, toen ik belde zei Yvonne lachend dat het allang geregeld was voor me (!) .. wat was ik weer blij met haar !! over service gesproken he .. ik wordt dit jaar weer helemaal in de watten gelegd. Wat denk je  .. zou er ook dit jaar een cockpit-stoel vrij komen voor 1 van ons ?? Morgen weten we het, dus hou mijn site in de gaten he hahaa.

Alvast veel leesplezier!