2017 Athene Kreta


Een speciale vakantie die we eigenlijk met z'n viertjes wilden doen maar door de studie van Celine en een nieuwe baan voor Melissa lukte dat niet en zijn we toch weer met z'n tweetjes op vakantie gegaan. We boekten 3 nachten in Athene en 2 weken op Kreta.We hadden best lang van tevoren zitten plannen en denken wat we wilden gaan doen dit jaar. Vanwege een hele speciale gebeurtenis, onze 25-jarige bruiloft, wilden we onze meiden meenemen naar Griekenland, maar helaas lukte dat niet. We wijzigden onze plannen en gingen op zoek naar accomodaties voor zowel Athene, Kreta-West en Kreta -Eva hahahaa. In Athene viel het niet echt mee, er was heel veel te boeken maar de recenties deed ons wel goed opletten en twijfelen. In welke buurt wilde je wel of juist niet zitten. Dicht bij de Acropolis of was dat niet belangrijk?? 
 
Uiteindelijk vonden we een leuk hotel niet te ver van de Acropolis en ook nog eens dicht bij een bushalte en metro, het hotel dat we vonden was Diros in de Agiou Konstantinou straat. Vanuit Athene boekten we een vlucht met Ryanair naar Chania. Daar in de buurt vonden we Mylos Appartementen, een leuk appartement of eigenlijk Penthouse voor een week. Daar zouden we ons best wel gaan vermaken dachten we zo :-) Na een week zouden we naar het Appartementen complex van Eva, Evalia rijden voor nog een extra weekje, daar was het weer thuiskomen zeg maar. Ik had haar al een paar gemaild en had ook duidelijk gemaakt welk appartement ik wilde als dat mogelijk was. Eva was ook weer blij dat we weer langskwamen.
 
Na de accomodaties en vluchten moest ik de auto gaan regelen. Dit keer was het ophalen in Chania en inleveren in Heraklion, weer eens wat anders. Onze oude vertrouwde autoverhuurder ben ik toch maar eens gaan vergelijken met anderen en ik kwam er toen achter dat ie best wel duur was. Best lasti want ik had hele goede ervaringen .. moest ik daar dan van af stappen ?? Ik besloot om maar eens te gaan shoppen in autoverhuurland en dat bleek uiteindelijk best de moeite waard. Met veel heen en weer mailen en vooral zeggen dat je twijfels omdat die andere zo goed was, kreeg ik gewoon mijn zin, ik kreeg zelfs eengegarandeerde auto, een Hyundai i20 (Omdat de i30 niet meer beschikbaar was helaas) .. met die onderhandelingen bespaarde ik gewoon 125 euro, best de moeite waard dus!!!
 
Nu was alles geregeld en werd het aftellen voor ons, om het moment van schrijven hoefden we nog maar 9 dagen af te tellen, de rest van de vakantie zelf kan je lezen in het menu hier aan de rechterkant :-)