2015 april kreta


Het idee was eigenlijk om er even een paar dagen tussenuit te gaan, en wat is dan leuker om een keer Pasen mee te maken op een Grieks eiland ?? 

Zo zijn we dus begonnen, maar ja, op het moment dat het Pasen in is Griekenland waren er nog geen vluchten naar Kreta bijvoorbeeld. Het idee was eigenlijk om er even een paar dagen tussenuit te gaan, en wat is dan leuker om een keer Pasen mee te maken op een Grieks eiland ?? Zo zijn we dus begonnen, maar ja, op het moment dat het Pasen in is Griekenland waren er nog geen vluchten naar Kreta bijvoorbeeld.

Dat was ff balen, maar het idee bleef bestaan. We besloten om dan maar wat later te gaan, 24 April om precies te zijn, dus zijn we een appartement gaan zoeken en kwamen eerst uit bij Kalivaki Appts . Lekker rustig gelegen net buiten het aangrenzende dorpje, een eigen zwembad en direct aan het strand gebouwd. Deze heb ik gemaild voor beschikbaarheid en een dag later kreeg ik een mail terug dat op dit moment het hele dorp wordt voorzien van nieuwe rioleringen. Daardoor is het dorp nu 1 grote bouwput, de strandtentjes zijn nog niet open en overal zitten gaten in de weg en is het stoffig of blubberig. Ik moet zeggen dat ik het heel netjes vindt van Mr. Kalivaki dat we hiervan op de hoogte werden gesteld.

Helaas hebben we deze dus af moeten zeggen en zijn we op zoek gegaan naar een ander appartement. Ria vond na lang zoeken een andere, Porto Kalamaki .. en daar hoefden we niet lang over na te denken. Ook deze zag er mooi en verzorgd uit, met eigen zwembad en direct aan zee. Ook de recenties op Tripadvisor waren heel goed. Deze heb ik gemald en dezelfde dag was het geregeld, we kregen een bevestiging van 24 t/m 27 April (3 nachten dus).

Na Porto Kalamaki gaan we nog heerlijk 5 dagen (4 nachten) naar Astra Village in Koutouloufari. Omdat hun eigen website het niet doet link ik deze maar even door naar Sunweb om toch een idee te krijgen. Dit ligt op loopafstand van het gezellige en vooral authentieke trio Koutouloufari - Piskopiano - Old Chersonissos. Vooral 's avonds is het hier heerlijk gezellig met de vele restaurantjes en barretjes :P

Het is nu 07 April 2015, de accomodaties zijn geboekt, auto huren we dit keer bij JUST Car Rentals en is ook geboekt, de Tickets zijn geboekt .. met andere woorden .. het aftellen kan gaan beginnen!! 

Vandaag (22 April) heb ik nog even gekeken naar de vrije stoelen in het vliegtuig, want daar zijn we toch wel een beetje van afhankelijk. Op dit moment zijn er nog 6 stoelen vrij, en we hebben nog anderhalve dag te gaan. Gaat het dan toch weer spannend worden??  Ach ja, een beetje gezonde spanning kan geen kwaad toch .. maaarrr .. helluuppp .. allemaal duimen voor ons he ;-)