2016 kreta april


Het idee was eigenlijk om er even een paar dagen tussenuit te gaan, en wat is dan leuker om een keer Pasen mee te maken op een Grieks eiland ??

Zo zijn we dus begonnen, maar ja, op het moment dat het Pasen in is Griekenland waren er nog geen vluchten naar Kreta bijvoorbeeld. Dat was ff balen, maar het idee bleef bestaan. Opeens lazen we een artikel op inernet over het Grieks Orthodoxe Pasen .. uhhh en wat denk je ?? Juist, dat werd op een andere datum gevierd dat het reguliere Pasen. Dat werd op 1 Mei gevierd en .. whiehaaaa, dan vliegen we wel naar Kreta. Ik had inmiddels ook wat heen en weer gemaild met Eva en zij had ons mon of meer ook uitgenodigd om lekker naar Kreta te komen. Nou uhhh, in combinatie met Pasen leek ons dat een heel erg goed plan !!

We konden dus weer gaan plannen, en de bedoeling was echt een dag of 5, maar ja, de grootste kosten zijn de vliegtickets toch .. dus uhhh, dan kunnen we niet zo goed wat langer blijven toch ?! Okee, we zouden een week gaan, maar ja dan moet je geen vrouw hebben die het opeens in haar bol krijgt en met het idee kwam om eerst gewoon 1 dag Chania te 'doen'.. gewoon omdat het kan, en dan niet een lullig hotelletje, maar een Hotel midden in de Oude Haven van Chania, dus als je op je balkon zou staan dat je dan zo de haven in zou kijken. Uhhhh, nouu dat beviel me wel en we gingen zoeken. Het duurde niet lang voordat we een kamer hadden geboekt bij Hotel Loukia.

Een ander verhaal was de vlucht zelf, natuurlijk kregen wij het weer voor elkaar om tijdens de Mei vakantie naar Kreta te willen, dus sommige vluchten zaten al helemaal vol. De planning was om op 25 April te vliegen maar dat ging zowieso niet door, de 1e vlucht zal compleet vol met 189 geboekte stoelen en de 2e had met 188 nog 1 stoel vrij, daar gingen we dus niet op gokken. We zouden een dag eerder gaan, de 24e met vlucht HV6875 die op het moment van schrijven (nog 11 dagen aftellen) op een score van 165 geboekte stoelen stond, die moest het dus gaan worden. Voor Melissa was het wel weer vervelend, die had speciaal geregeld dat ze zou werken als wij de 25e zouden vliegen. Gelukkig heeft ze alles kunnen omgooien zodat ze de 24e mocht werken en haar Pappie en Mammie misschen wel kon boarden, dat zou ff Cool zijn, geboard worden door je eigen dochter .. waauuwww !!

Had ik al verteld dat we het weer spannend zouden gaan maken? Nou bij deze dus, op dit moment hebben we nog 7 dagen te gaan en de geboekte stoelen staan inmiddels op 180 !!! Dat betekent dus nog maar 9 stoeltjes vrij (!) Misschien is het toch wel verstandig om nou ook eens een keer op de heenweg de cockpit te gaan mailen voor Cockpit-OK. Het zal ons toch niet gaan gebeuren he, nee he .. dit is voor het eerst dat het echt serieus begint te worden hahaaaa. Maarrrrr ik heb het volste vertrouwen in mijn Cockpit collega's, die laten ons toch niet staan voor het Paasfeest in Kreta :-))

En als je wilt weten hoe het uiteindelijk af is gelopen, nou uhh er waren 191 man geboekt terwijl er maar 189 stoelen zijn !! En hoe het opgelost is ?? Lees maar verder dag voor dag :-)