Athene, gave mooie maar ook heeuule grote stad.
Vanaf het vliegveld loop je door de grote loopbrug die over de weg gaat naar het station. In het station zelf kan je een metrokaartje neem naar de Stad. Helaas kon je er (toen ik er was) niet direct een meerdaagse kaart kopen voor de metro in het centrum, dis moet je dan weer op een groot station kopen, ik kocht hem op Omonia Station. Je neemt de metro M3 (Blauw) naar het centrum. Je kan eea ook ff nakijken op deze pagina die nog volop in ontwikkeling is alleen het vliegveld staat er op beschreven. 

Voor Athene geldt ook dat er zoveel te doen is, kwestie van keuzes maken op basis van je eigen interesse, want dat is en blijft persoonlijk. Ik zal een aantal opties geven:


- Acropolis (nee echt ??) haha :
Tsjaa, ik moet 'm genoemd hebben toch, als je die gaat bezoeken, doe dat dan zo vroeg mogelijk vanwege de massa's mensen rond het middaguur. Ik vond het wel fantastisch en overweldigend met een geweldig uitzicht.


- Apenrots:
Nee, deze bestaat niet echt, wij hebben hem zelf zo genoemd maar let op. Deze ligt iets onderaan de Acropolis, vanaf deze rots kijk je omhoog naar de Acropolis maarrrrrr .. je kijkt ook over de hele stad omdat je zo hoog zit. Dit is een rots waar mensen (over het algemeen Grieken) gewoon tijdens de zonsondergang op gaan zitten om van de rust en het uitzicht te genieten. Vaak zie je dat ze een hapje en een drankje meenemen. De rots ligt langs een wandelpad en je moet een trappetje op naar boven om dit uitzicht te zien. je kunt er lopend komen ,maar je kan ook een bus nemen naar boven en het laatste stukje lopen. Daarvandaan loop je ook weer zo naar beneden voor meer Griekse Overblijfselen uit de geschiedenis.

Klik hier: http://bit.ly/2WsYX1B

 

- Monastiraki plein :
Dit plein ligt onderaan de Acropolis en vanaf dit plein kan je dieverse straatjes in met winkeltjes, markten en restaurantjes. Op dit plein lopen wel weer veel van die zwarte mannen die je vriend zijn totdat je GEEN armbandje van ze wilt kopen, let daar effe op, geef ze geen ruimte. Verder is plein wel geweldig om lekker even mensen te kijken, dat is altijd leuk.

- Plaka :
Pláka is een oude volksbuurt in Athene, ten zuiden van de Ermou tussen Monastiráki en Syntagma. De buurt is zeer populair bij toeristen door het gezellige en authentieke karakter.


- De wijk Psiri: 
Iets verwijderd van Monastiraki liegt een leuke kleine wijk met de naam Psiri. Google maar even op Little Cook (tijdens de Kerst), heeuul apart (en prijzig haha). In diezelfd wijk vind je ook Beer-Time voor lekkere biersoorten met goed eten. Naast Beer-time zit Boughatsadiko voor alle soorten Boughatsa. Daar weer naast zit Nancy's Sweets als je ECHT van zoet houdt hahaa.

 

- Parlementsgebouw (Syntagma):
Dit is een MUST!! Elk heel uur is de wisseling van de wacht (voor de Onbekende Soldaat) met een leuk schouwspel van de Evezone's (soldaten) zorg dat jer 10 minuten eerder al bent. Als je kans hebt, ga dan op Zondag maar zorg er dan voor dat je er zeker om 10.30 LT bent, dan is de parade van de wisseling, dat is pas echt een happening. Van het Parlementsgebouw loop je zo het Syntagma plein op en kan je recht doorlopen door de grootste winkelstraat (Ermou) terug naar Monastiraki. Check deze link of kijk thuis aanstaande zondag om 10.00 (Hollands tijd) Https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/atiki/athina/hellenic-parliament.html


- Lykavittos :
Een geweldig uitkijkpunt over de stad (360 graden) is Lykavittos. Men zegt dat er een bergteintje bestaat, ik heb die niet gevond en heb me toen echt de pleuris steil naar boven gelopen, er kwam geen eind aan maar het uitzicht was weer adembenemend. Google hier even op.
Dit is de locatie: http://bit.ly/2Wr6oX0

 

- Eten bij een slager:
Wij kregen een tip van een slagertje waar je dan ook kan eten, helemaal top was het maar ook dat is net waar je van houdt.
Hier dus: http://bit.ly/2qfbstL


- Olympisch stadion :
Met de metro kan je ook naar het Olympisch stadion , hou je daarvan dat is het prachtig om te zien, kijk en google zelf maar even.


-Pireaus :
hetzelfde geldt uiteraard voor Pireaus de Haven, ik vind zelf dat je daar ook een keer rondgelopen moet hebben. De Metro stond precies aan het begin van de haven. Dit krijg je dan te zien:
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/ellada/atiki/piraeus/piraeus.html


- Fietsen misschien (Tour) :
Wij hebben in Thessaloniki een Fiets tour gedaan van "Lets Meet in Thessaloniki", dit is echt goed bevallen, je hoort heel veel en er zijn genoeg verschillende tours. Dit hebben ze ook in Athene (zelfde eigenaresse) "Lets Meet in Athens ".
https://www.facebook.com/MeetInAthens/
https://meetinathens.eu/fietstour/
 

-En als je echt van lezen houdt, lees dan maar wat wij zelf hebben gedaan in Athene:
https://www.robski.nl/nld/index.php/vakanties/2016-2017/2017-athene-kreta-juni
https://www.robski.nl/nld/index.php/12-juni-maandag
https://www.robski.nl/nld/index.php/13-juni-dinsdag
https://www.robski.nl/nld/index.php/14-juni-woensdag
 

-Foto's:
https://www.robski.nl/nld/index.php/fotoalbums/2016-2017/2017-athene-kreta