2014 kaapverdie


Na bijna een jaar hebben we eindelijk een bestemming gevonden voor mijn KEI-tickets van vorig jaar. Onze bestemming met deze tickets werd Kaapverdie. 

We vlogen 12 April naar het eiland SAL, accomodatie Tropical Resort.  Klik hier voor een eerste indruk. Klik hier om de ligging van SAL te kunnen zien. Het is uitendelijk nog een race tegen de klok geworden, Melissa zou precies in deze week stage moeten gaan lopen, iets wat verplicht was en wat dus absoluut niet overgeslagen zou mogen worden. Celine zit dit jaar in haar Examenjaar, dus ook heel belangrijk. Uiteindelijk was de enige week dat we konden gaan de week van 12 t/m 19 April. Nadat dat duidelijk was moesten we snel de tickets zelf gaan regelen, het was hoogseizoen, de beschikbare stoelen werden er steeds minder .. dus we moesten opschieten. Gelukkig waren de tickets snel geregeld dankzij collega Jacqueline !! 

Na de tickets stond er nog iets belangrijks op ons lijstje ... wat dacht je van de accomodatie zelf ? We hadden natuurlijk wel al iets op het oog, dat hadden we gezien op de site www.airbnb.nl Hier kunnen eigenaren hun apartementen verhuren. Omdat het om een 2 kamer apartement ging besloten we toch maar om via Straus.nl voor een 3-kamer apartement te gaan. Dit was binnen een dag geregeld .. zo dan, in korte tijd hadden we dus de reis en de accomodatie geregeld .. niet slecht toch !!

De volgende actie op ons lijstje waren de paspoorten die verlopen waren. Omdat de regering had besloten dat deze vanaf 20 Maart 10 jaar geldig zouden zijn hadden we daar dus maar op gewacht. 25 April gingen we dus met zijn viertjes naar de gemeente voor nieuwe paspoorten .. sjooo dan, dat alleen kwam al op ? 257,00  .. lekker dan :-)

Maar daar bleef het niet bij, voor Kaap Verdie moet je ook een Visum aanschaffen, een visum kost ook maar een slordige ? 50,00 per stuk, dus dat komt ook op zo'n ? 200,00 totaal ... Wie heeft deze bestemming uitgezocht ?? :-) Op dit moment van schrijven hadden we nog 18 dagen te gaan voordat het zover was. De paspoorten konden 2 weken duren, lekkere strakke planning dus, daar hou ik van haha ..  Achteraf gezien hebben we er toch maar voor gekozen om onze Visums pas op SAL (vliegveld) te kopen, dat gaf een klein beetje rust in verband met de korte tjd dat we nog hadden. 

In de laatste week voordat we vertrokken hebben we veel voor kunnen bereiden en uit kunnen zoeken, bijvoorbeeld wat er allemaal te doen is op SAl .. ennuuhh . .dat is eigenlijk niets haha .. dus de eReaders zullen overuren gaan maken :-) Donderdagavond 10 April heb ik stoelen kunnen (laten) reserveren, met dank aan Yvon (alweer) zitten wij, als er niets tussendoor komt, heerlijk op rij 1, juist ja .. met extra beenruimte .. laadiedaaa :-)))

Vrijdag (11 April) een dag voor vertrek is zo goed als alles geregeld, de koffers zijn ingepakt (afgezien van de Melissa en Celine natuuurlijk) die wachten zoals altijd tot het laatste uur en gaan dan eens passen en meten ..  Mijn eigen koffer was weer eens anderhalve kilo te zwaar, maar ja .. bij wie kan ik dat in de koffer doen als ze  nog niet eens zijn begonnen met inpakken .. ik heb het soms best zwaar met die dames ;-)

Het is nu vrijdag 11 April 19.00 uur  .. en ik kan wel zeggen dat we er klaar voor zijn .. 
- Paspoorten   Tjek !!
- Creditcard    Tjek !!
- Koffers         Tjek !!
- Muziek         Tjek !!
- Zwembroek  Tjek !!
- Fles OUZO    Tjek !! 

Je ziet het .. wij gaan nog wat drinken en de wekker op 02.30 uur zetten .. heerlijke tijd haha :-))
zzzz ... zzzz ...