Back to Top

Vervolg op de 12 KM file

. . . Je bent dus nieuwsgierig hoe het allemaal af is gelopen :-)) Ga er maar even voor zitten !

Rond 22.15 gisteravond stonden we dus op de parkeerplaats met nog zo'n 12 KM file te gaan. Deze file werd afgehandeld in " blockabfertigung" . Dat wil zeggen dat er steeds om de 25 minuten even werd gereden en vervolgens zou je dan weer precies 25 minuten stil staan. Daar hadden we dus niet zo'n zin in, vooral niet midden in de nacht . . .

Read more: Zaterdag 01-09 (21 graden)

De dag van vertrek naar Hollandia

Vandaag is de dag dat we rond een uur of 5 vanmiddag weer op pad gaan naar huis. Jawel, je leest het goed, we gaan een keer 's nachts rijden. Dat is ons aanbevolen en kan een hoop file schelen . . . laten we dat maar een keer proberen dan he :-)) Vanmorgen was ik al rond half 8 wakker en rond een uurtje of 8 ben ik maar effe gaan douchen. Toen ik terug kwam lagen de drie meiden lekker in 1 bed nog even bij elkaar.

Read more: Vrijdag 31 Aug (25 graden)

De laatste 'volle' dag :

Vandaag is de laatste volle dag voordat we morgen weer richting huis gaan vertrekken na 2 heerlijke weken te hebben gehad in Fazana Kroatie. We wilden het eerst rustig houden vandaag, maar ja, de laatste dag he . . daar moet je nog wel wat van maken natuurlijk, en dat hebben we gedaan, pffff, en het zonnetje heeft daar aardig aan meegewerkt :-))

Read more: Donderdag 30-08 (29 graden)

Een dag met overwegend regen :

Vandaag was de planning om nog maar een poging te wagen om Pula te ontdekken en dan met name het Amfi-Theater dat in de 1e eeuw is gebouwd en plaats bied aan 23.000 toeschouwers zodat het tegenwoordig nog veel gebruikt kan worden voor opera's en concerten. We wilden vroeg weg maar de regen zorgde ervoor dat dat even werd uitgesteld. De meiden wilden nog wel gaan zwemmen dus die zijn lekker in de regen gaan zwemmen, daarna even onder de warme douche om weer een beetje bij te komen.

Read more: Donderdag 23-08 (23 graden)

Dagje zwembad met lokale regenbuitjes :

Vandaag zijn we na de vele regen van gisteren lekker naar het 2e zwembad gegaan, dat is het zwembad met het glijbaantje. Deze vinden ze over het algemeen toch leuker dan het zwembad dat dicht bij onze tent ligt. Het was ontzettend druk en toen we aankwamen konden we (als je wilde) direct weer meedoen met het aquajoggen :-) We hebben daar lekker de tijd vol gemaakt, tot 13.00 uur (Siesta) en probeerden mannetje met kale hoofden te raken met een balletje. Als me dat zou lukken zou ik een ijsje krijgen van alle aanwezige meiden (Melissa, Celine, Elise), Ria wist er niets van :-)

Read more: Vrijdag 24-08 (26 graden)

Een lekker warme dag met weer veel zon :

Vanmorgen werden we rond 08.00 uur wakker en zijn eens gaan denken wat we vandaag allemaal wilden gaan doen. Eerst zijn we maar wat broodjes gaan halen voor het ontbijt en voordat we dat opgegeten hadden zijn we eerst boodschappen gaan doen.

Read more: Zaterdag 25-08 ( 28 graden)

De warmste dag tot nu toe :

Vanmorgen werden we wakker met een strak blauwe lucht, er was geen wolkje aan de lucht en de temperatuur ging al snel omhoog. Omdat we toch nog een keer naar het Amfi-theater wilden in Pula besloten we om dat deze ochtend dan maar te doen. We hoopten dat we geen file zouden hebben en dat het niet te druk zou zijn.

Read more: Zondag 26-08 (32 graden)

Snoephappen en Uit eten :

Vanmorgen werden we wakker en zagen we weer een heerlijk blauwe lucht zonder enig wolkje. Het was dus een lekker moment om wat langer in bed te blijven liggen, Uiteindelijk zijn we er toch om 08.30 uur uitgegaan, een lekkere koele douche genomen en toen was het weer zover . . .

Read more: Maandag 27-08 (30 graden)

De buren vertrekken :

Vanmorgen 'lekker' wakker geworden, Ria stond opeens voor me om foto's te maken, koekje van eigen deeg zullen we maar zeggen :-) De lucht zag er weer strak blauw uit buiten maar dat veranderde in een wolkendek rond 09.30 uur. De temp bleef wel lekker hoog en steeds kwam de zon er wel doorheen.

Read more: Woensdag 29-08 (32 graden)

Naar het oude Rovinj :

Nadat we gisteravond lekker in Rovinj hebben gegeten vond Ria (en wij ook) het wel weer leuk om ook met daglicht Rovinj te gaan bewonderen. Om 09.45 uur zaten we in de auto richting Rovinj. In Fazana naar een echte kleine supermarkt geweest om broodjes te halen. Als daar 4 personen binnen stonden was de winkel vol, lachuh he !

Read more: Dinsdag 28-08 (32 graden)

Dag van Vertrek : 17-08 (16 gr. Celcius)


’s Morgens zijn we om 04.15 uur vertrokken, in eerste instantie was de planning om 05.00 uur te vertrekken, maar dit gaf ons iets meer speling aan het einde van de dag. Op het moment dat we de laatste spulletjes in de auto deden was het behoorlijk aan het regen en was de temp niet hoger dan 16 graden.

Read more: Vrijdag 17-08 (16 graden)

De dag van de spanning :

Na een frisse, nou ja . . . meer koude nacht (14 graden) zijn we ‘s morgens om 09.00 uur vertrokken richting Camping Bi Village in Fazana (Kroatie). In het eerste dorpje dat we tegenkwamen zijn we de lokale supermarkt in gegaan om wat broodjes te scoren. Deze hebben in hetzelfde dorpje langs een gezellig stromend beekje in het zonnetje opgegeten.

Read more: Zaterdag 18-08 (18 graden)

De eerste nacht in Kroatie achter de rug :

Vandaag lekker uitgeslapen to 07.15 uur !?! Melissa ging lekker broodjes voor ons halen maar was niet echt de enige, de rij stond bijna tot buiten de winkel dus hebben we voor deze keer maar verpakte broodjes genomen. De meiden hadden direct al een paar vriendjes, de buurman heeft 2 zoontjes (8 en 13) en een dochter (15) dus die konden zich alweer aardig vermaken. Met name voetballen, badmintonnen en zwemmen werd al snel met elkaar gedaan, later kwamen de kaartspelletjes ook in zicht.

Read more: Zondag 19-08 (31 graden)

Naar Pula & het zuidelijkste puntje van Istrie :

Vanmorgen zijn we wakker geworden met in de verte het geluid van onweer. Om 08.00 uur waren wij zelf aan de beurt met een bijzonder donkere lucht en een flinke regenbui met lekkere dikke vette druppels :-). Tussen de buien hebben we wat broodjes gehaald en kregen toen de gedachte om met dit iets mindere weer het meest zuidelijke puntje van Istrie maar eens te gaan bezoeken gevolgd door een bezoek aan Pula met in het bijzonder het Amfi-Theater.

Read more: Maandag 20-08 (24-29 graden)

Een bezoek aan verschillende plaatjes :

Vandaag was in eerste instantie de bedoeling om een plaatselijke markt te gaan bezoeken in Pazin, een klein plaatsje ten westen van Opatije. Om 10.00 uur zijn we weggereden met als eerste doel Opatije. Via een binnendoor weggetje, langs de kust wilden we Opatije bereiken. Het bleek een goede keus. Na wederom vlakbij Pula een kiezelpad van 900 meter te hebben gehad (met dank aan TomTom) was het uiteindelijk heel mooi in de buurt van Plomin.

Read more: Dinsdag 21-08 (26 graden)

Rustig dagje op de camping :

Vandaag zouden we lekker op de camping blijven en dus niet met de auto weggaan. Ik was zelf al om 07.15 uur wakker dus . . . broodjes halen !! Dat was een goed plan, ik had er maar 1 voor me dus dat schoot lekker op. Hierna ben ik met Melissa de camping in de ochtend-uurtjes gaan ontdekken, het zonnetje kwam al lekker nu en dan door dus dat leverde weer mooie plaatjes op van de camping, het strand en de tegenover gelegen Brijuni eilanden.

Read more: Woensdag 22-08 (27 graden)

De dag voordat we gaan vertrekken naar Camping Bi Village in Kroatie, we zijn er bijna klaar voor !!! Normaal gesproken is het op de laatste dag rennen en vliegen maar dit jaar hebben we het gelukkig beter voor elkaar. Ik (rob) ben vandaag ook vrij en we hebben zo goed als alles al ingepakt. De auto is er klaar voor en ook al bijna ingepakt en de koffer staat op het dak :-)

 

Read more: Donderdag 16 Augustus


showtruck1  

Dat zou wel leuk zijn toch ?? :-) ??