Vervolg op de 12 KM file

. . . Je bent dus nieuwsgierig hoe het allemaal af is gelopen :-)) Ga er maar even voor zitten !

Rond 22.15 gisteravond stonden we dus op de parkeerplaats met nog zo'n 12 KM file te gaan. Deze file werd afgehandeld in " blockabfertigung" . Dat wil zeggen dat er steeds om de 25 minuten even werd gereden en vervolgens zou je dan weer precies 25 minuten stil staan. Daar hadden we dus niet zo'n zin in, vooral niet midden in de nacht . . .

Nadat we de auto hadden geparkeerd ben ik eerst even met de meiden gaan plassen in het Restaurant en vervolgens even naar het benzinestation gelopen om wat informatie in te winnen. Het bleek dat er niets gebeurd was maar dat het gewoon SUPERRR druk was met vakantieverkeer . . . Nee je moet lekker 's nachts gaan rijden !!!

Image

De Oostenrijkse Polizei Beambte die ik even aansprak gaf me het advies om maar even te gaan slapen en over een paar uurtjes nog maar een keer te kijken. Grapjas zeg, die vent !! Maar er zat niets anders op. De meiden hadden achterin al een dekbed dus die hebben we zo neergelegd dat ze konden gaan slapen. Wij hebben onze stoelen naar achteren gedaan en zo goed en kwaad als het ging hebben we onze ogen maar even dicht gedaan, de wekker stond op 02.00 uur.  Slapen ??? Jajaaa, met net een blikkie RED BULL achter mijn kiezen, echt slapen lukte dus niet, maar ik heb wel een paar uurtjes mijn oogjes even kunnen sluiten.

Image

Image

Om 02.00 uur ging netjes mijn mobieltje af en ben ik even buiten gaan kijken en een Oostenrijker aangesproken die net van de snelweg kwam. Er stond nu nog maar 10 KM . . . dat scheelt zeg :-(   We besloten om nog maar een paar uurtjes te gaan slapen, maar dat ging achteraf helemaal niet meer. Om 03.30 uur ben ik er weer uit gegaan en sprak een man zei dat hij weer verder ging rijden . . . de andere richting op ! Het bleek dat je vanaf deze afrit ook weer de andere richting op kon, terug in de richting van Villach dus . . . Dat gaf dus weer hoop met de kaart ernaast en TomTom in de aanslag.

Ik zag een parallelweg langs de snelweg lopen die vlak voor de Tunnel de weg weer op kwam. Hiervoor moest ik eerst 10 KM terug rijden. Zo gezegd zo gedaan en het klopte inderdaad, we kwamen na een half uurtje vlak voor de Tunnel de snelweg weer op en hadden nog maar zo'n 300 meter file. Missie geslaagd !!! We konden weer met normale snelheid doorrijden en kwamen zo ook door de Tauerntunnel die totaal geen problemen gaf.

Hierna hadden we de grootste problemen gehad, maar wel een vertraging van zo'n 5 uurtjes, dat was wat minder. Ook werd het weer erg slecht onderweg. Het ging echt stortregenen en het was uiteraard pikke-donker, echt lekker rijden was dat niet. Dit heeft toch zo'n 2 a 3 uurtjes aangehouden en daar word je niet echt vrolijk van. Eenmaal bij munchen aangekomen begon het daglicht er weer een beetje doorheen te komen en zijn we nog even gestopt om de beentjes te strekken en de tank weer eens vol te gooien.

 Nu was het toch nog de beurt voor Ria om een paar uurtjes te sturen. Ze heeft zo'n 2 uurtjes van Munchen naar Wurzburg gereden en toen heb ik achterin even lekker film kunnen kijken en heb ik ook nog efkes mijn oogjes dicht gedaan. Hierna was het mijn beurt weer en hebben we lekker de vaart erin gezet, zo rond de 150 km/uur zijn we richting Frankfurt gereden waar we vervolgens alleen in de buurt van Keulen nog een 4 km file hebben gehad. De laatste duitse stop was bij onze welbekende Hunxe op de A3 zo'n 60 km voor de Nederlandse grens.

Image

Hier heeft Celine nog een Rode Koe ge-aaid en zijn we daarna in 1 keer doorgereden naar huis. Ennet als je denkt dat je alles gehad hebt blijkt het dat de A4 precies bij ons het hele weekend af was gesloten . . . Dat noem ik nog eens een welkom thuis :-))

Image

Om 16.30 uur zijn we dan uiteindelijk thuis aangekomen en waren we toch maar zo'n 23 en een half uur onderweg geweest.

KROATIE WAS HEERLIJK, MAAR VEILIG THUIS KOMEN HEEFT OOK WEL WEER WAT !!!!

 

We hopen dat jullie op deze manier onze vakantie belevenissen een beetje hebben kunnen volgen . Wij hebben echt een hele leuke tijd gehad en hebben heel veel ondernomen.
 

 

Alles bij elkaar hebben we :


Zo'n 3900 km afgelegd,
6 Landen bezocht ( Nederland / Duitsland / Oostenrijk / Italie / Slovenie / Kroatie )
HUM, het kleinste stadje van de wereld bezocht.
Ongeveer 50 Schepijsjes gegeten
30,00 Euro bespaard door op van alles af te dingen :-)
Heerlijk gesnorkeld in prachtig helder water in Rovinj
Een koude overnachting gemaakt in ons tentje in de Dolomieten
Een zware overnachting gemaakt in . . . de auto :-)
En natuurlijk het Amfi-Theater bezocht in Pula.

  •