gr athene


Luchthaven Athene Eleftherios Venizelos

De internationale luchthaven van Athene is vernoemd naar de bekende Griekse staatsman Eleftherios Venizelos en geopend in 2001. Het is de grootste luchthaven van Griekenland en verwerkt ongeveer 14 miljoen reizigers per jaar en ligt ongeveer 34 km ten oosten van Athene.  De bereikbaarheid is erg goed, zowel met de auto, bus en metro. Buslijnen E94, E95 en E96 vind je bij de uitgangen 4 en 5 van de aankomsthal. Voor de treinen en metro's ga je naar de perrons die te bereiken zijn via loopbrug die over de weg heengaat. Als je hierdoorheen bent gelopen zie je recht voor je loketjes voor de ticketverkoop. De metro brent je in ongeveer 40 minuten naar het centrum van AThene


Metro M3 

De Metro's in Athene zijn ook verdeeld in kleuren, haal bij een informatiebalie in de aankomsthal plattegrond van de lijnen. Als je naar het centrum wilt met de Metro dan neem je de M3 (Blauw). Deze bereik je via de loopbrug richting treinen en metro's. Binnen 45 minuten ben je met de Metro in het centrum van Athene. Een kaartje voor de metro kost € 8,00 per persoon en een kaartje voor 2 personen kost € 14,00.


Diverse Buslijnen

Alle bussen vertrekken voor de aankomsthal tussen de Exits 2 en 3.

Bus X95:
Luchthaven Athene - Syntagma PleinDeze bus rijdt rechtstreeks naar het gezellige Syntagma plein. Hiervandaan is het niet ver lopen naar onder andere Plaka en Monastiraki met de markt waarvandaan je goed zicht hebt op de Acropolis.

Bus X96:
Luchthaven Athene - Piraeus (Haven)Als je verder wilt reizen met een Ferry naar bijvoorbeeld 1 van de vele eilanden dan neem je de X96 die je binnen 90 minuten naar de Haven Piraeus rijdt.

Bus X93:
Als je verder wilt reizen met een Intercity Bus dan is deze bus (naast een Taxi) het enige openbaar vervoer dat naar het Intercity Busstation gaat. De busreis kost je ongeveer 65 minuten. De X93 vertrekt om de 40 minuten.

Bus X97:
Luchthaven Athene - EllinikoDeze bus brengt je naar het Elliniko metro station en vertrekt om de 40 - 60 minuten, echt op z'n Grieks dus.


Taxi

Je kunt natuurlijk ook met de taxi naar Athene. Hou er wel rekening mee dat de rit van de luchthaven naar het centrum van Athene erg druk kan zijn onderweg en de kosten zijn ongeveer € 35,00. Je vindt de taxi's bij de uitgang van de aankomsthal, deze rijden ook ’s nachts.


Contact gegevens

      Telefoon          :  +30 (0)2103 530000 
      Fax         :  +30 (0)2103 530001
      Website         :  Klik hier
      Email         :  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
      Vertrekken         :  Klik hier.
      Aankomsten         :  Klik hier
      IATA Code         :  ATH


Informatie balie

De informatie balie is te vinden In de aankomsthal rechts in de hoek