gr thessaloniki


Luchthaven Thessaloniki Makedonia

De internationale luchthaven van Thessaloniki 'Macedonia' wordt ook wel Mikra Airport genoemd, naar de plaats waar de luchthaven ligt. Het is de tweede luchthaven van Griekenland en verwerkt 4 miljoen reizigers per jaar. De luchthaven is niet erg groot, vanuit het vliegtuig wordt je met een bus naar de aankomsthal gebracht. Eenmaal binnen sta je direct bij de kofferbanden en de weg naar buiten kan echt niet missen :-) Als je buiten staat zie je recht voor je (een klein beetje naar links) de bushalte met een klein loketje erbij waar je eventueel buskaartjes kunt kopen.


Buslijn X1

Vanaf de luchthaven is de snelste manier om in de stad te komen Buslijn X1. Een kaartje (enkele reis) kost € 2,00 en brengt je tot midden in de stad. Buslijn X1 rijdt elke 20-25 minuten. 's Nachts rijdt de Buslijn 1N ipv de X1. Tickets kunnen bij een Ticket-automaat die in de bus hangt of in een kleine kiosk bij de uitgang van de luchthaven worden gekocht. Let erop dat de automaat geen geld wisselt.


Buslijn 79 

Een andere mogelijkheid is Buslijn 79, deze is ook iets goedkoper (€ 1,20)en rijdt direct naar IKEA waar je over kan stappen op een bus naar keuze, bij IKEA stoppen bijna alle lijnen wel. Tickets kunnen bij een Ticket-automaat die in de bus hangt of in een kleine kiosk bij de uitgang van de luchthaven worden gekocht. Let erop dat de automaat geen geld wisselt. 


Taxi

Als je zin ​​hebt in een gezelliger ritje pak dan een Taxi. Er is een taxistandplaats buiten de Aankomsthal. Een ritje naar de stad duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer € 20,00 Tijdens het hoogseizoen kan het wel eens druk zijn, hou daar dus rekening mee.


Contact gegevens:

     Telefoon          : +30 (0)231 0985000
      Fax         :  +30 (0)2310 475555
      Website         :  Klik hier
      Vertrekken         :  Klik hier.
      Aankomsten         :  Klik hier
      IATA Code         :  SKG


Informatie balie

De informatie balie is te vinden op de begane grond in de aankomsthal.
Telefoon : +30 (0)2310  473212