Back to Top

2008 Zaton (Dalmatie-HR)

2008 zaton dalmatie


Hallo Allemaal, het is alweer een jaartje geleden dat we het digitale dagboek hebben aangepast. Maar we gaan weer van start :-) Woensdag 13 Augustus gaan we weer op pad. 

Read more: 2008 Zaton (Dalmatie-HR)

Woensdag 13-08 (13 graden)

Hallo Allemaal,

Is het echt alweer een jaar geleden dat we voor de eerste keer naar Kroate zijn geweest ?? Jawel, en nu zijn we wéér onderweg naar de zuidelijke provincie van Kroatie genaamd Dalmatië. Vandaag zijn we (helemaal volgens planning) vertrokken om  . . pfff . . 03.00 uur. Lekker rustig joh op de weg, afgezien van hier en daar wat wegwerkzaamheden liep het tot aan de grens best wel goed. Om 04.30 uur reden we Duitsland in richting Oberhausen en kon de snelheid wat bij worden geschroefd :-)

Read more: Woensdag 13-08 (13 graden)

Vrijdag 15-08 (29 graden)

1e Keer naar het strand.

Om 08.00 uur waren we allemaal wakker, we zijn toen gelijk maar broodjes en melk gaan halen in de kampwinkel. Normaal is dat het tijdstip dat je buiten in de rij staat voor je brood maar wonder boven wonder hadden we nu maar zo'n 4 man voor ons. Hier waren we dus snel klaar en hebben we lekker vroeg kunnen ontbijten.

Read more: Vrijdag 15-08 (29 graden)

Zaterdag 16-08 (27-31 graden)

Het ontbijt besloten we vandaag niet op de camping te doen maar ergens onderweg. We wilden het eiland een beetje gaan bekijken, met name Nin en Vir stonden op de planning. Onderweg zagen we in de tegemoetkomende richting weer een heerlijk grote file van vakantiegangers. Omdat er maar 1 weg is moesten we die ook terug nemen dus dat zag er al niet goed uit.

Read more: Zaterdag 16-08 (27-31 graden)

Donderdag 21-08 (35 graden)

Om nog even terug te komen op gisteravond/nacht. Ik lag er dus om 23.00 uur in en die moffen naast ons waren een partij druk. Keihard lachen, praten, soms gewoon schreeuwen, (zo ASO) en dat hielden ze tot een uur of 01.00 vol. Ik was toen echt pissed off !! En wat doe je dan als nuchtere hollander ? Dan ben je rond een uur of 07.00 uur wakker, ga je eerst effe broodjes halen, dan kom je terug en zet je de radio richting 'onze vrienden' een lekker stevig muziekje op en flink aan de gang met potten en vooral pannen (dat klinkt zo lekker). De radio deed het echt goed :-)) Wat denk je, na 3 kwartier was de eerste duitser al wakker, wat een vroege vogel he :-) Ze keken niet echt vrolijk, slecht geslapen denk ik.

Read more: Donderdag 21-08 (35 graden)

Dinsdag 26-08 (36 graden)

Uhhh, ik weet echt niet meer wat ik 's morgens hebn gedaan. Is het een black-out, is het de leeftijd , wie zal het zeggen ?? Wat ik wel weet is dat het de laatste dag was voor deoverburen dus zouden we met z'n allen 2 waterfietsen gaan huren en lekker een uurtje fietsen op het water. De buren gingen alvast richting het strand, een lekker plekkie uitzoeken, en wij gingen 'Oma Lady' even bellen omdat 'Opa Lady' vandaag jarig was. Bij deze nog VAN HARTE GEFELICITEERD OPA LADY !!!!

Read more: Dinsdag 26-08 (36 graden)

Donderdag 14-08 (35 graden)

Rond 08.00 uur waren we allemaal weer wakker, lekkere lange nacht gehad in een toch wel warme hotelkamer. Ria was al wat eerder wakker en had alweer wat foto's van ons (slapend) gemaakt , grrr . .

Read more: Donderdag 14-08 (35 graden)

Zondag 17-08 (29-32 graden)

Om 08.00 uur was iedereen weer wakker, dus we konden lekker vroeg onder de douche stappen en ontbijten. Om 09.30 uur zijn we naar Zadar gereden om boodschappen toe doen voor de komende dagen. We hadden besloten om vanavond broodjes met gebakken eieren (met kaas en/of ham) te eten, hmmm . . .

Read more: Zondag 17-08 (29-32 graden)

Woensdag 20-08 (32 graden)

Vandaag zijn we naar de Plitvice meren geweest. Om 08.00 uur zijn we de auto in gestapt  en hebben eerst nog wat drinken (water) en broodjes gehaald in de campwinkel om de dag gedeeltelijk door te komen. Om 08.30 uur reden we uiteindelijk weg en 2 uur later en 155 km verder stonden we bij ingang 1 (Bij de grote watervallen) van de Plitvice meren. De weg ernaar toe was op zich ook al een leuke doorgaande weg met veel bochten waar je toch wel 100 km/u mocht rijden. Ik moet zeggen, dat rijd heerlijk :-)

Read more: Woensdag 20-08 (32 graden)

Vrijdag 22-08 (34 graden)

Ik weet dat het vroeg is, maar toch alvast een kleine preview voor het verhaal van vandaag. Ik had het toch over die Duitser, onze buurman.  Nou daar hebben we nu weer wat mee meegemaakt  !!! Dat geloof je echt niet, maar lees verder . . . hihihihahaha . . .   En het staat er allemaal op nu, lees snel verder :-)

Read more: Vrijdag 22-08 (34 graden)

Maandag 25-08 (31 graden)

We zagen de croissantjes net uit de oven komen, waarschijnlijk wisten ze dat wij eraan kwamen :-) Buiten zag het er behoorlijk bewolkt uit dus het leek ook één van de mindere dagen te worden. Nou, dat leek maar zo, tot een uur of 10.30 dan. Daarna was de bewolking bijna verdwenen en liep de temperatuur op tot de 31 graden (wel een iets koelere dag dus :-)

Read more: Maandag 25-08 (31 graden)

Woensdag 27-08 (35 graden)

Ben ik toch gewoon om 06.00 uur klaarwakker !!! En dat als ik vakantie heb, gewoon helemaal wakker. Wat doe je dan, dan pak je je camera en ga je de camping over om mooie rustige foto's te maken. Nou, dat is wel gelukt, het was heerlijk rustig op de camping, totdat ik op het strand kwam, wat een drukte om 06.15 uur !!

Read more: Woensdag 27-08 (35 graden)

Maandag 18-08 ( 34 graden)

De dag begon weer met een stralende zon. Ook de temp ging weer snel omhoog. En ja hoor, daar kwam de discussie . . We wilden een leuk plekkie gaan zoeken om te snorkelen, maar ja, de meiden wilden natuurlijk allen maar naar het zwembad en het strand, helemaal toen ze hoorden dat hun vriendinnetjes ook naar het strand gingen. Ze vinden het ook wel heel erg leuk om te snorkelen, maar een leuk plekkie uitzoeken, dat mogen wij doen :-)

Read more: Maandag 18-08 ( 34 graden)

Dinsdag 19-08 (35 graden)

Het zonnetje stond alweer vroeg aan de hemel te stralen, weet je hoe warm het dan wordt in zo'n tent ?? Nou, ik inmiddels wel hoor, pfff, maar ja, daar gingen we ook voor he, voor de lekkere warme temperaturen. Om 08.00 uur stond ik dus lekker onder de douche. Melissa was inmiddels (alweer) broodjes gaan halen en na het ontbijt zijn we weer lekker naar het strand en de zee gegaan, 2 strandbedjes gehuurd en op die manier was het goed uit te houden.

Read more: Dinsdag 19-08 (35 graden)

Zaterdag 23-08 (41 graden)

Het zou vandaag een bewolkte dag worden dus zouden we een rondje Pag (eiland) gaan doen.  Na een korte en hevige discussie :-) met de meiden zijn we toch in de auto gestapt op weg naar Pag. De meiden wilden natuurlijk lekker op de camping blijven in het zwembad en aan zee. De weg naar Pag was alweer erg mooi, onderweg zijn we een paar keer van de route afgeweken op zoek naar leuke plekkies. Even later kwamen we over de hoge brug die Pag met het vaste land verbind, daar hebben we ook nog wat mooie plaatjes geschoten en zijn toen weer verder gereden.

Read more: Zaterdag 23-08 (41 graden)

Zondag 24-08 (27 graden)

Om 07.00 uur was ik al lekker wakker dus ging ik lekker buiten zitten. Ik had 2 dagen achterstand met mijn dagboek, daar hed ik dus mooi even de tijd voor. Een uurtje later kwam de overbuurman dat hij een heel goed bakkertje had ontsekt en of ik mee wilde fietsen. Dat klonk wel goed, het brood op de camping zelf sloeg echt nergens op, bijna geen keus.

Read more: Zondag 24-08 (27 graden)

Donderdag 28-08 (34-23 graden)

Nou, het zit erop :-( we zijn vertrokken. Om 06.30 uur moesten we eruit, er moest nog vanalles gebeuren. Eerst ben ik samen met Celine lekkere verse broodjes gaan halen. Daarna hebben we de laatste spullen in gepakt, de tent nog schoongemaakt (vrij grondig omdat ze hier nogal streng bleken te zijn).  Achteraf viel het wel, of alles was écht goed schoon natuurlijk. Toen de 2 dames kwamen kijken zei ik dat ze eerst hun voeten moesten vegen. Dat leverde een glimlach op en het ijs was gebroken, ik kreeg mijn borg van 50,00 euro weer snel terug :-)

Read more: Donderdag 28-08 (34-23 graden)

Vrijdag 29-08 (24 - 17 graden)

We waren al om 07.15 uur wakker en hebben toen eerst even lekker uit het raam staan kijken naar het uitzicht en staan luisteren naar de waterval die ergens achter ons hotel in de bossen te vinden moest zijn. Daarna zijn we lekker gaan Früstücken, het ontbrak weer eens aan niets, heerlijk gegeten, en goed begin van de dag dus :-)

Read more: Vrijdag 29-08 (24 - 17 graden)